Luka Dončić plaća troškove sahrane žrtava u školi Vladislav Ribnikar

Izvor: VOA, 04.Maj.2023, 23:12

Luka Dončić plaća troškove sahrane žrtava u školi "Vladislav Ribnikar"

Košarkaš Dalasa i slovenački reprezentativac Luka Dončić obavezao se da će platiti sahranu za žrtve pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, izjavio je portparol Fondacije "Luka Dončić" za američki ESPN. Dončić, čija baka i druga rodbina žive u Beogradu i okolini, a čiji je otac Saša poreklom iz Srbije, takođe je obećao da će platiti troškove psihološkog savetovanja za druge đake i osoblje škole.   Prema pisanju ESPN-a, Dončić planira da učestvuje u dugoročnoj pomoći koja bude proistekla iz svega u vezi sa masovnim ubistvom u Beogradu, a biće i otvoren za uključivanje drugih NBA košarkaša sa balkanskim korenima ukoliko žele da pomognu posle velike tragedije koja se dogodila. "Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u školi u Srbiji i gubitka života, uključujući nevine đake", poručio je Dončić u pisanom saopštenju. "Moje misli su uz porodice i celokupnu zajednicu koju je pogodila ova tragedija", dodao je Dončić, navodeći da "kroz svoju fondaciju, traži načine - kratkoročne i dugoročne - da podrži đake, osoblje i porodice pogođene pucnjavom u osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'". "Posvećen sam tome i nastaviću da vas obaveštavam o načinima davanja podrške kako detalji budu dostupni", naveo je Dončić.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Luka Dončić plaća sahranu dece ubijene u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“

Izvor: Luftika.rs, 05.Maj.2023, 09:24

Dan posle užasnog događaja u Beogradu, gde je u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru 14-godišnji učenik vatrenim oružjem ubio osmoro đaka i čuvara te ustanove, a više osoba ranio, iz Sjedinjenih Amerčkih Država je stigla pomalo nestvarna, a izuzetno dirljiva vest.. Naime, košarkaš...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.