Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana: Sahranjen Silvo Plut

Ljubljana -- Slovenački serijski ubica Silvo Plut je danas sahranjen na ljubljanskom groblju, uz crkveni pogreb.

Na groblju Žale danas je kremiran Plut, koji je 28. aprila izvršio samoubistvo u zatvoru. Plut je, posle duže hajke slovenačke policije, uhapšen 26. februara prošle godine i osuđen na 30 godina zatvora, zbog surovog ubistva Ljubice Ulčar i pokušaja ubistva njenog muža, Mirka Ulčara. Nedavno je Pluta, na 40 godina zatvora, u odsustvu osudio i sud u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog ubistva Jasmine Đošić iz okoline Aleksinca.

Silvo Plut je prethodno dva puta probao da se ubije, zbog čega je u zatvoru bio pod posebnim režimom, ali je uprkos tome pronađen mrtav, kako su javili slovenački mediji, zbog zastoja srca.

Konačni rezultati obdukcije se još čekaju, ali je Plut najverovatnije popio smrtonosnu dozu sedativa i tako se ubio.

Njegov advokat je iznenađen samoubistvom, jer kaže da je njegov klijent od njeganedavno tražio adresu suda u Strazburu, kome je hteo da se žali na presudu koja je protiv njega izrečena u Srbiji.

Pogreb Silva Pluta je organizovala uprava za izvršenje zatvorskih sankcija, a platio ga je okružni sud u Ljubljani. Plut je za sobom ostavio i oproštajno pismo, čija sadržina nije saopštena javnosti, na njegovu želju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.