Litije u Crnoj Gori ponovo od 14. juna, mitropolit nekanonske CPC traži zabranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 10:03

Litije u Crnoj Gori ponovo od 14. juna, mitropolit nekanonske CPC traži zabranu

Organizovane litije Mtropolije crnogorsko primorske biće nastavljene 14. juna širom Crne Gore, a mitropolit nekanonske CPC Mihailo traži od vlasti da ih zabrani.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kaže da su se za održavanje litija “pojavili neki novi razlozi, o kojima će javnost detaljnije biti obaveštena za dva-tri dana.

Litije je juče najavio i mitropolit Amfilohije, a mitropolit nekanonske CPC Mihailo je to protumačio kao “poziv građanima da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dignu na ustanak protiv državnog uređenja” i pozvao crnogorsku administraciju da ih blagovremeno zabrani.

Mihailo je, preneo je portal RTCG, apelovao na građane da ne učestvuju u litijama MCP jer, kako tvrdi, dovode u pitanje i svoj život.

On je, kaže, zabrinut zbog najavljenih novih okupljanja zbog opasnosti od masovnog širenja zaraze korona virusa, kojeg u Crnoj Gori inače nema, ali i zbog, kako kaže, indolentnog postupanja nadležnih institucija.

Dodaje da Crne Gore bez tzv. CPC nema smisla i ne može da postoji bez Crnogoraca.

Mihailo poručuje građanima da “ne treba smetnuti s uma da ko u ovome sukobu između države i beogradske patrijaršije kapitulira, kapituliraće za uvek”.

Gojko Perović ne želi detaljnije da govori koji su to novi razlozi za održavanje litija, a rekao je samo da se novina tiče pregovara sa vladom i njenog ponašanja prema Zakonu o slobodi veroispovesti i prema njima.

Iz vlade se još nisu oglasili povodom najavljenog nastavka litija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Amfilohije najavio nastavak održavanja litija u Crnoj Gori od 14. juna

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

Organizovane litije Mtropolije crnogorsko primorske biće nastavljene 14. juna širom Crne Gore, a mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne vrkve Mihailo traži od vlasti da ih zabrani.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.