Linta: Licemerna i pogrešna izjava Matisa

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Licemerna i pogrešna izjava Matisa

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je licemerna i pogrešna izjava američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa.

Matis je u razgovoru sa hrvatskim ministrom odbrane pohvaio akciju "Oluja".

- Žalosna je činjenica da Džejms Matis hvaleći 'Oluju' opravdava nekadašnju američku administraciju Bila Klintona koja je vodila antisrpsku politiku protiv svog nekadašnjeg saveznika Srbije, a podržavala ekstremno nacionalistički režim Franje Tuđmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - navodi Linta.

On je dodao da je opšte poznato da je administracija Bila Klintona osmislila akciju "Oluja" s prvenstvenim ciljem proterivanja preko 220.000 krajiških Srba i pomaganjem proustaškim snagama da stvore skoro etnički čistu Hrvatsku državu.

- Očigledno je da u SAD ne postoji spremnost da se preispita pogrešna američka politika prema prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina prošlog veka koja je Srbe proglasila agresorima i zločincima, a Hrvate, Bošnjake i Albance žrtvama i oslobodiocima - kaže Linta.

Linta smatra da na zapadnom Balkanu neće biti uspostavljen trajni mir i stabilnost sve dok SAD i njeni saveznici budu zastupali politiku dvostrukih standarda odnosno i dalje pomagali Hrvatima, Albancima i Bošnjacima da ostvaruju svoje nacionalne ciljeve na račun srpskog naroda koji je u oba svetska rata bio na strani pobedničke koalicije.

- Srbija i srpski narod mogu da budu u punoj meri faktor mira i stabilnosti, između ostalog, ako SAD jasno stave do znanja Hrvatskoj da dosledno poštuje nacionalna i ljudska prava Srba, da kazni ratne zločine počinjene protiv srpskih civila i zarobljenika i da omogući ekonomski razvoj krajiškog područja - zaključuje Linta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.