Linta: Izjava američkog ministra odbrane licemerna i pogrešna

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Izjava američkog ministra odbrane licemerna i pogrešna

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je licemerna i pogrešna izjava američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa koji je, kakao se navodi, pohvalio akciju "Oluja".
"Žalosna je činjenica da Džejms Matis hvaleći ''Oluju'' opravdava nekadašnju američku administraciju Bila Klintona koja je vodila antisrpsku politiku protiv svog nekadašnjeg saveznika Srbije, a podržavala ekstremno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nacionalistički režim Franje Tuđmana", navodi Miodrag Linta. 
Linta je dodao da je opšte poznato da je administracija Bila Klintona osmislila akciju "Oluja" s prvenstvenim ciljem proterivanja preko 220.000 krajiških Srba i pomaganjem proustaškim snagama da stvore skoro etnički čistu Hrvatsku državu. 
"Očigledno je da u SAD ne postoji spremnost da se preispita pogrešna američka politika prema prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina prošlog veka koja je Srbe proglasila agresorima i zločincima, a Hrvate, Bošnjake i Albance žrtvama i oslobodiocima", kaže Linta.
Linta smatra da na zapadnom Balkanu neće biti uspostavljen trajni mir i stabilnost sve dok SAD i njeni saveznici budu zastupali politiku dvostrukih standarda odnosno i dalje pomagali Hrvatima, Albancima i Bošnjacima da ostvaruju svoje nacionalne ciljeve na račun srpskog naroda koji je u oba svetska rata bio na strani pobedničke koalicije. 
"Srbija i srpski narod mogu da budu u punoj meri faktor mira i stabilnosti, između ostalog, ako SAD jasno stave do znanja Hrvatskoj da dosledno poštuje nacionalna i ljudska prava Srba, da kazni ratne zločine počinjene protiv srpskih civila i zarobljenika i da omogući ekonomski razvoj krajiškog područja", zaključuje Linta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Linta: Sa politikom dvostrukih standarda nema trajnog mira u regionu

Izvor: Blic, 13.Jul.2017

Na zapadnom Balkanu neće biti uspostavljen trajni mir i stabilnost sve dok SAD i njeni saveznici budu zastupali politiku dvostrukih standarda i pomagali Hrvatima, Albancima i Bošnjacima da ostvaruju svoje nacionalne ciljeve na račun srpskog naroda, izjavio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.