Izvor: RTS, 04.Okt.2022, 17:13

"Lidl" u Hrvatskoj povlači "Tastino" napolitanke zbog salmonele

Državni inspektorat Hrvatske saopštio je da "Lidl Hrvatska" iz predostrožnosti povlači više vrsta proizvoda "Tastino" napolitanke, proizvođača iz Bosne i Hercegovine, zbog prisutnosti bakterije salmonele, saopštila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.
S tržišta se povlače sledeći proizvodi: "Tastino" napolitanke s kremom ukusa lešnika XXL, 1.000 grama; "Tastino" napolitanke s kakaom XXL, 1.000 grama; "Tastino" napolitanke s ukusom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lešnika, 800 grama; "Tastino" napolitanke s ukusom kakaa, 800 grama, svih LOT brojeva i roka trajanja, zbog prisutnosti bakterije salmonela u proizvodu.

Proizvođač "Tastino" napolitanki je "Pak Rampart" d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina, a na tržište ih stavlja trgovačko preduzeće "Lidl Hrvatska" d.o.o.
Proizvodi nisu u skladu sa EU Uredbom o sigurnosti hrane, prenosi Hina.
Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na sajtu "Lidl Hrvatska", a obaveštenje se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povlače se napolitanke iz Lidla

Izvor: B92, 04.Okt.2022

Lidl Srbija je iz predostrožnosti iz prodaje povukao nekoliko proizvoda proizvodača Pak Rampart iz Visokog iz Bosne i Hercegovine, rečeno je Tanjugu u Lidlu...Reč je o tastino napolitankama sa ukusom kakaa-vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g, zatim tastino napolitankama sa ukusom lešnika-vafel...

Nastavak na B92...

Lidl povlači napolitanke iz BiH zbog salmonele

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2022, 07:53

ZAGREB  – Državni inspektorat Hrvatske saopštio je da “Lidl Hrvatska” iz predostrožnosti povlači više vrsta proizvoda “Tastino” napolitanke, proizvođača iz BiH, zbog prisutnosti bakterije salmonele. FOTO: Agencije Sa tržišta se povlače proizvodi: “Tastino” napolitanke sa kremom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.