Lider socijalista u RS iz stranke isključio dva poslanika i bivšeg ministra

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2020, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider socijalista u RS iz stranke isključio dva poslanika i bivšeg ministra

Predsednik Socijalističke partije (SP) u Republici Srpskoj Petar Đokić danas je iz stranke isključio poslanike u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i Gorana Selaka, kao i bivšeg ministra u Vladi RS Milenka Savanovića.

Oni su prethodno, sa još nekoliko visokih funkcionera SP-a, zatražili ostavku Đokića na mesto predsednika stranke, a od premijera RS Radovana Viškovića (SNSD) zatražili su da Đokića smeni sa pozicije ministra energetike i rudarstva RS.

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sam doneo odluku da ih isključim iz stranke. Imam pravo na to kao predsednik", kazao je Đokić.

On je dodao da su se funkcioneri, koje je isključio iz stranke, okrenuli protiv njega, jer "nisu ostvareni neki njihovi lični zahtevi i očekivanja"

Đokićevu odluku treba da potvrdi Glavni odbor stranke.

Na pitanje da li je srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik od njega tražio ostavku na ministarsku poziciju, Đokić je odgovorio da to nije tačno i da SP ostaje u vladajućoj koaliciji.

Socijalisti u parlamentu RS imaju sedam poslanika, a Đokić je iz stranke isključio njih dvoje.

Predsednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić potvrdio je da se sinoć raspravljalo o zahtevu grupe poslanika o smeni lidera stranke Petra Đokića.

On je potvrdio da je grupa poslanika napustila sednicu i izašla sa svojim stavovima, dodavši da IO partije "ne podržava samoinicijativno delovanje grupe poslanika i daje punu podršku Đokiću".

Protić je još kazao da IO broji 16 članova, a da oni koji su se pobunili ne čine većinu te da i nisu svi članovi IO.

"Poslanici Srđan Todorović i Dalibor Stević podržavaju Đokića", kazao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OVAKO SE REŠAVAJU POLITIČKI SUKOBI U SRPSKOJ: Predsednik socijalista izbacio iz stranke poslanike koji hoće da ga smene

Izvor: Kurir, 24.Jan.2020

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić isključio je iz stranke poslanike Maksima Skoku i Gorana Selaka, i nekadašnjeg ministra Milenka Savanovića. Pozvao ih je da vrate mandate stranci, sa čije su liste izabrani u Narodnu skupštinu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.