Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2020, 23:53

Lekarka KC Crne Gore traži da se zatvori kovčeg s telom mitropolita

Lekar Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić zatražila je od predsednika crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela da izda nalog da se zatvori kovčeg mitopolita Amfilohija, ocenjujći da je obred u kom hiljade ljudi ljube njegovo telo leglo zaraze, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Veliki broj građana okupio se danas ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici da dočeka posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija, i u mimohodu oda poslednju počast.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obavezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsjednik NKT", navodi se u obraćanju Pavličić.

Ona smatra je da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, i da u Podgorici kako je rekla, ne treba da prave "hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja".

"Suprug moje prijateljice je u plastičnoj kesi iznet iz KCCG i imala je 15 minuta da se oprosti ona i dvoje dece od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli da vide svoje dete", naglasila je Pavličić i apelovala da NKT reaguje.

Ona je direktoru NKT poručila da ga kao zdravstveni radnik i profesionalac moli da reaguje kako bi reagovao prema svakom građaninu Crne Gore.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen u nedelju, 1. novembra nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej.

Ranije danas NKT je apelovalo na vernike i sveštenstvo da poštuju mere, da nose masku i drže distancu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.