Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčakova Jugoslavija u Haškom tribunalu

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak istakao je juče u Sarajevu, tokom razgovora sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, da saradnja sa ovim sudom ostaje ključni prioritet.
"OHR će nastaviti da pruža punu podršku Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju", rekao je Lajčak.
On je naglasio da hapšenje i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića Haškom tribunalu ostaju primarni cilj međunarodne i lokalne koalicije koju koordinira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU, saopštio je OHR.
Lajčak je obavestio glavnog tužioca o razvoju situacije u vezi sa potragom za Radovanom Stankovićem, koji je pre više od godinu dana pobegao iz zatvora u Foči.
"Njegovo begstvo predstavlja poniženje za organe vlasti Republike Srpske", dodao je Lajčak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.