Izvor: B92, 30.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak razočaran

Banja Luka -- Miroslav Lajčak saopštio je danas da je duboko razočaran izjavama lidera stranaka koji su odbili predlog reforme policije.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je reagovao na izjave lidera stranke za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića.

"Odbijajući predlog o reformi policije pre no što su ga ostali vodeći politički lideri čak i dobili, oni su omalovažili i svoje kolege i politički proces", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju.

Dalje se navodi da su "Silajdžić i Tihić prekršili i svoj pristanak da komentare na predlog daju direktno meni (Lajčaku), umesto što su to učinili putem medija".

"Oni su odbili predlog koji je pravičan i izbalansiran i koji je u skladu s tri evropska principa EU, a na osnovu koga niko nije gubitnik", kaže se u Lajčakovom saopštenju.

Visoki predstavnik ističe da su tim predlogom na dobitku bili građani BiH, koji bi osetili pozitivne efekte Sporzuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

"Kao što znate ja sam sve svoje napore usmerio na pomaganje građanima BiH da se približe EU. To uključuje i moje napore na postizanju dogovora o reformi policije", rekao je Lajčak.

Predlog o reformi policije u BiH, koji je ponudio visoki predstavnik u BiH danas su odbacili bošnjački lideri Haris Siljdžić i Sulejman Tihić,obrazlažući to činjenicom, da se njime legalizuje sadašnja organizacija policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.