Izvor: B92, 24.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak optužio Tihića za laži

Sarajevo -- Miroslav Lajčak odbacio je tvrdnje da je u četvrtak rekao da je lider SDA Sulejman Tihić za vehabijsku Bosnu, javlja agencija FENA.

"Naravno da to nisam rekao. Mislim da me dovoljno znate da to nije rečnik koji koristim", izjavio je visoki predstavnik za BiH danas novinarima u Sarajevu, prisustvujući uskrsnom prijemu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. "Ovo je nisko i podlo. Razočaran sam. Na puno toga sam navikao, ali ovo je nizak udarac", dodao je on.

Komentarišući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedavni razgovor s Tihićem o stavu SDA u Zajedničkoj parlamentarnoj komisiji za odbranu i sigurnost, kada je, "navodno, rekao da je Tihić za vehabijsku Bosnu", Lajčak je izjavio da smatra "da predsednik SDA želi skrenuti pažnju s uloge koju igra u tom procesu".

"Glasale su tri stranke protiv. Dve su stranke opozicije, čiji je logičan interes da vlada propadne i da nema uspeha, ali čudno je da ste u vladi, da držite ministarska mesta, da ste u rukovodstvu parlamenta, a aktivnim, konkretnim koracima se borite protiv te vlade. A da niko ne bi postavio pitanje da li je SDA u vladi ili opoziciji, izmislili su napad na visokog predstavnika", Lajčakov je stav.

Sulejman Tihić je u četvrtak lično obavestio neke medije u Sarajevu da je, nakon što nije pristao na međunarodne pritiske da prihvati reformu policije po predloženom modelu, od Miroslava Lajčaka dobio uvredu da je za "vehabijsku Bosnu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.