Kurc prvi na razgovoru kod Van der Belena

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc prvi na razgovoru kod Van der Belena

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen započeo je razgovore sa partijama koje su nakon prevremenih parlamentarnih izbora prešle cenzus.
Prvi kojeg je Van der Belen primio bio je Sebastijan Kurc, čija partija OVP je ubedljivi pobednik nedeljnih izbora.

Tokom današnjeg dana Van der Belen će razgovarati i sa liderkom Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), Pamelom Rendi Vagner, čija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je partija bila druga, mada je izgubila veliki deo glasova, pa je razlika u odnosu na OVP 16 odsto.
Sutra je planirano da predsednik razgovara još sa šefovima Slobodarske partije (FPO), Zelenih i Neos-a.
Nakon toga, kako je najavio, a pošto budu saopšteni konačni rezultati izbora najverovatnije sutra posle podne, on će ponuditi mandat najjačoj stranci kako bi započela pregovore o fomiranju nove vlade.
Kurc je najavio da će razgovarati sa svim parlamentarnim strankama o formiranju koalicione vlade.
Trenutno se kao najverovatnija opcija pominje vlada OVP-Zeleni, pošto su Zeleni izrazili spremnost za razgovore, ali ostaje da se vidi da li je moguće približiti dijametralno suprostavljenu politiku po mnogim pitanjima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.