Krško ponovo radi

Izvor: B92, 30.Mar.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krško ponovo radi

Ljubljana -- Nedelju dana nakon zaustavljanja, nuklearna elektrana Krško je ponovo počela da radi.

Nadležni u toj nuklearki tvrde da je elektrana sve vreme bila u stanju bezbednog stajanja i da uticaja na ljude i životnu sredinu nije bilo.

Nuklearka je noćas u tri sata ponovo sinhronizovana sa električnom mrežom i počela je da radi, nakon što su utvrđene sve nepravilnosti zbog kojih se sama automatski zaustavila pre nedelju dana.

Prema objašnjenju nadležnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do samouzaustavljanja je došlo jer se zaustavilo spoljno električno napajanje, ali nakon detaljnog pregleda je utvrđeno i da je došlo do odstupanja u uljnom sistem turbinskih ležajeva i sistemu za pregrevanje sekundarne vode za napajanje nuklearke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.