Krivokapić ohrabren napretkom u formiranju vlade; Abazović za ekspertsku vladu; Medojević vicepremijer?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 12:08

Krivokapić ohrabren napretkom u formiranju vlade; Abazović za ekspertsku vladu; Medojević vicepremijer?

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je ohrabren učinjenim napretkom u formiranju nove vlade, iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na njegovu inicijativu nisu dostavili predlog kandidata za ponuđene resore.

Krivokapić je na svom Tviter nalogu napisao da je naročito ohrabren činjenicom da je načelno prihvaćeno da resore treba da vode, pre svega, stručnjaci.

"Iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na moju inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu dostavili predlog kandidata za ponuđene resore, ohrabren sam učinjenim napretkom u sastavljanju vlade, posebno činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode pre svega stručni ljudi", napisao je Krivokapić.

Istakao je da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj vladi moraju proći proveru kompetencija za funkciju na koju su predloženi.

To, dodao je, ne isključuje učešće političara u vladi ako svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za obavljanje određenih funkcija.

Abazović: Nema "kockanja", samo ekspertska vlada  

Lider GI URA Dritan Abazović poručuje da ta politička opcija neće, kako kaže, dozvoliti "kockanje" nacionalnim interesima CG.

Abzović je na svom tviter nalogu napisao da je koncept ekspertske vlade najbolje rešenje.

"Koncept ekspertske vlade je najbolje rešenje i ostajemo u potpunosti privrženi toj ideji", jasan je Abazović.

Naveo je da oko sektora bezbednosti nema diskusije, a to, prema njegovim rečima, podrazumeva i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je, inače, Krivokapić ponudio Demokratskom frontu.

"Držimo se dogovora i poštovanja principa. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore", naveo je Abazović.

Medojević vicepremijer?

Kandidati Demokratskog fronta za novu Vladu su lideri tog saveza Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i poslanici Milutin Đukanović i Slaven Radunović, saznaju danas Vijesti.

Medojević je kandidat za potpredsednika Vlade za demokratsku tranziciju i reformu, Mandić za Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Knežević za Ministarstvo saobraćaja.

Đukanović je kandidat za Ministarstvo ekonomije, a Radunović za Ministarstvo planiranja prostora i građevinarstva.

Mandatar Zdravko Krivokapić članicama vladajuće koalicije "Za budućnost Crne Gore" ponudio je devet ministarstava i potpredsedničko mesto sa nadležnošću za jedno od tih ministarstava. A to su MUP, ekonomija, planiranje prostora, saobraćaj, prosveta, zdravstvo, nauka, sport i javna uprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.