Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 10:40

Krivokapić: Proglasiti Dan žalosti zbog smrti Amfilohija

Mandatar Zdravko Krivokapić pozvao je da se proglasi Dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
"Primio sam vijest o upokojenju našeg Mitropolita Amfilohija. Iako smo mi kao ljudi tužni, uvjeren sam da je Crkva danas dobila svetitelja! Moli se, vladiko, u Carstvu Nebeskom za svoju Crnu Goru", napisao je Krivokapić na Tviteru.

"Ovim putem pozivam tehničku Vladu Crne Gore da proglasi dan žalosti u CG zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija! Crna Gora žali i žaliće i bez toga, ali vaša civilizacijska obaveza je da ispoštujete odlazak jednog od najvećih od nas u ovom vijeku", naveo je Krivokapić.
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivokapić poručio Đukanoviću: Proglasite dan žalosti za najvećeg od nas

Izvor: Blic, 30.Okt.2020

Mandatar crnogorske Vlade profesor Zdravko Krivokapić pozvao je trenutnu tehničku vladu da proglasi dan žalosti u Crnoj Gori zbog upokojenja mitropolita.

Nastavak na Blic...

Krivokapić pozvao da se proglasi dan žalosti zbog smrti mitropolita Amfilohija

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Tužan dan za SPC...Mandatar Zdravko Krivokapić pozvao je da se proglasi dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija...Овим путем позивам техничку Владу Црне Горе да прогласи дан жалости у ЦГ због упокојења...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"OTIŠAO JE ISTINSKI PASTIR SVOG NARODA": Dodik o smrti mitropolita Amfilohija

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Danas ne tuguje samo Crna Gora ili naša Crkva, siguran sam da danas tuguje cela vaseljena...Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim pravoslavnim hrišćanima u Crnoj Gori, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom upokojenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Obradović traži Dan žalosti u Srbiji zbog smrti Amfilohija

Izvor: Radio 021, 30.Okt.2020

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas, kako je naveo, prelaznu, tehničku Vladu Srbije da proglasi Dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija...Obradović je u pisanoj izjavi ukazao da Amfilohije zaslužuje da mu se Srbija na taj način oduži, navodeći...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.