Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica s premijerom o nestalima

Mostar -- Poverenica Međunarodne komisije za nestale, jordanska kraljica Nur, srela se s predsednikom Saveta ministara BiH.

Nikola Špirić i kraljica Nur razgovarali su o pitanjima osoba nestalih u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. Kraljica Nur je tražila da Savet ministara BiH sprovede Zakon o nestalima bez odlaganja i uspostavi Institut za nestale i Fond za podršku porodicama nestalih.

U avgustu 2005. Savet ministara BiH i ICMP potpisali su Sporazum o uspostavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Instituta za nestale na nivou BiH, a kraljica Nur je podsetila da skoro dve godine od potpisivanja sporazuma o tom institutu, on još nije u potpunosti funkcionalan.

Mandat Instituta je da traži sve nestale građane BiH bez obzira na njihovo nacionalno, versko ili etničko poreklo, saopšteno je iz ICMP-a.

U BiH se oko 13.000 osoba vodi kao nestalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.