Kovač: Zelena granica ka Hrvatskoj uspešno zatvorena

Izvor: RTS, 19.Okt.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Zelena granica ka Hrvatskoj uspešno zatvorena

Zelena granica prema Hrvatskoj je uspešno zatvorena i do sada nije bilo incidenata, rekao je portparol Vlade Mađarske Zoltan Kovač.
Kovač je na konferenciji za novinare u Nađkanjiži, u blizini granice sa Hrvatskom, rekao da će mere zatvaranja prirodnih granica prema okolnim zemljama ostati na snazi dok to bude potrebno, javlja dopisnik RTS-a."Pratimo stanje na granicama i spremni smo da reagujemo", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Kovač.
Glavni savetnik mađarskog premijera za bezbednost Đerđ Bakondi izneo je najsvežije podatke o ilegalnim migracijama. U protekla 24 sata preko srpsko-mađarske granice 41 migrant je ilegalno pokušao da uđe u Mađarsku.
Na mađarsko-hrvatskoj i mađarsko-slovenačkoj granici proteklog dana nije zabeležen nijedan pokušaj ilegalnog prelaska, niti su predati zahtevi za azil u tranzitnim zonama na granicama.
Ove godine u Mađarskoj je registrovano 390.685 migranata, 520 se nalazi u prihvatnim kampovima, a ima ih 758 kojima se u Mađarskoj sudi zbog ilegalnog prelaska srpsko-mađarske granice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.