Izvor: B92, 23.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica uskoro u Zagrebu

Zagreb -- Premijer Srbije Vojislav Koštunica uskoro će doputovati u službenu posetu Zagrebu, piše "Večernji list".

Navodeći da je tu informaciju potvrdio portparol Vlade Hrvatske Ratko Maček, list piše da su pripreme za posetu u toku i da bi susret Koštunice i premijera Hrvatske Iva Sanadera mogao biti održan u prvoj polovini godine.

List ponavlja da je premijer Sanader oštro osudio veličanje četništva, ali i navodi da Vlada ne namerava da dopusti da takve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacije oslabe ritam učvršćivanja dobrosusedskih odnosa sa SCG i Srbijom. List navodi da Vlada podstiče dobrosusedske odnose jer smatra da su oni garancija trajne stabilnosti u regionu i da odnosi među državama u regiji ne smeju biti prepušteni uticaju grupa i pojedinaca koji hoće da izazovu nove podele i sukobe.

Đurić: Poseta se planira

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srđan Đurić izjavio je da je, prilikom posete Beogradu, predsednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader pozvao premijera Srbije Vojislava Koštunicu da poseti Hrvatsku.

Upitan za potvrdu ili demanti pisanja zagrebačkog "Večernjeg lista" da će Koštunica uskoro doputovati u službenu posetu Zagrebu, Đurić je rekao da je Sanader pozvao Koštunicu i dodao da je "taj poziv u načelu prihvaćen i poseta predsednika od tada se planira".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.