Kosorovu podržava samo 13,4 odsto gradjana

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosorovu podržava samo 13,4 odsto gradjana

Vladu premijerke Jadranke Kosor podržava samo 13,4 odsto gradjana Hrvatske, što je rekordno nizak nivo podrške javnosti, pokazalo je najnovije mesečno istraživanje agencije Promocije plus-Cro Demoskop.

O rekordnom niskom poverenju govori i najslabija ocena rada vlade od 2004. godine, od kada se sprovodi ovo istraživanje, i ona iznosi 1,87.

Tadić-Kosor-Pahor: Smederevsko proleće (FOTO)

Redovno mesečno istraživanje pokazalo je da su i birači članice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vladajuće koalicije Hrvatske seljačke stranke (H S S) radu Vlade dali prosečnu ocenu od samo 1,94.

Najbolju ocenu, uobičajeno, daju birači vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 3,17, ali je i ona niža od prošlomesečne kada je iznosila 3,34.

HDZ i Kosor beleže najlošije rezultate

Vodeća politička stranka u zemlji i dalje je opoziciona Socijaldemokratska partija s 29,2 odsto, dok HDZ ima 18,3 odsto podrške birača. Obe stranke su, medjutim, u poslednjih pola godine zabeležile pad podrške.

Izborni prag prešle bi, prema rezultatima istraživanja, i opoziciona Hrvatska narodna stranka (5,9 odsto), kao i H S S (5,1 odsto).

Slovenija i Hrvatska podržavaju put Srbije ka EU (VIDEO)

Da su izbori sada, koalicija okupljena oko SDP osvojila bi 40,4 odsto podrške gradjana, dok bi vladajući osvojili 21,2 odsto.

Lidera SDP-a Zorana Milanovića kao premijera vidi 45,5 odsto ispitanih, a aktuelnu premijerku njih 16,3 odsto, a čak 32,5 odsto smatra da su oboje loš izbor.

Istraživanje pokazuje da postoji veliki broj neodlučnih birača i apstinenata.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.