Kosor: Hrvatskoj ne treba MMF

Izvor: S media, 06.Sep.2010, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Hrvatskoj ne treba MMF

Predsednica vlade Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da nema potrebe za dolaskom Medjunarodnog monetarnog fonda i da se u vladi o tome nije razmišljalo.

Nema potrebe da dolazi MMF i niko u Vladi o tome nikada nije razmišljao niti govorio, kazala je Kosor.

Na novinarsko pitanje o medijskim napisima i špekulacijama da bi zbog neodlučnosti u sprovodjenju reformi Hrvatskoj trebao aranžman s MMF-om, premijerka Kosor je kazala kako se "loše šuška".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ona je dodala da Vlada, zajedno s čelnicima lokalne zajednice, "apsolutno može i mora" da sprovede program privrednog oporavka, uz "malo više snage i odlučnosti svih".

Medjunarodni monetarni fond je ranije najavio da je spreman da Hrvatskoj pozajmi tri milijarde dolara, a nakon godinu dana od odobravanja te pozajmice suma kredita bi se mogla udvostručiti.

MMF je, u želji da ohrabri vlade da se obrate za pomoć toj medjunarodnoj finansijskoj instituciji, objavio da će dodatno pojednostaviti uslove kreditiranja manje razvijenih zemalja.

Zagrebački "Večernji list" je prošle sedmice preneo da je medju domaćim ekonomskim ekspertima sve više zagovornika "zajma opreza" od MMF, iako vlada za sada izbegava bilo kakve razgovore sa Fondom.

Veruje se, medjutim, da će guverner Narodne banke Hrvatske Željko Rohatinski "vrlo brzo preporučiti dolazak MMF", naveo je taj list.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.