Izvor: Večernje novosti, 29.Nov.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcijski skandal: Bankari tražili mito za kredite

Dvanaest osoba u Sloveniji sumnjiči se za više kaznenih dela korupcije u bankarstvu, a jedna od njih je zadržana u pritvoru Dvanaest osoba u Sloveniji sumnjiči se za više kaznenih dela korupcije u bankarstvu, a jedna od njih je zadržana u pritvoru, nakon istrage koju je pokrenuo Nacionalni istražni ured (NPU), koji se bavi težim oblicima organizovanog i privrednog kriminaliteta. Kako prenosi Poslovni dnevnik, u sredu je policija saopštila da je opsežna istraga na području >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Maribora i Kranja završena u utorak kasno uveče, pri čemu je na slobodu pušteno 11 od dvanaestorice privedenih, dok će jednog danas ispitati istražni sudija. Policija nastavlja s pregledom predmeta zaplenjenih tokom pretresa kuća i informativnih razgovora s osumnjičenicima koji su obavljeni u utorak.PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšeni sudija i suprug zbog sumnje da su primili mito Pod sumnjom su službenici dve banke, jedne iz Maribora, dok druga ima sedište u Kranju te poslovnicu u Mariboru. Sumnja se da su bankarski službenici tražili nedozvoljene nagrade za odobravanje kredita. Ukupan iznos tih zahteva, po podacima policije, iznosio je više od 400.000 eura, ali sve nisu bile isplaćene. "Pojedini bankari su kao uslugu zahtevali nedozvoljenu nagradu u obliku pricenta od pojedinog kreditnog posla", kazao je istražitelj NPU Darko Majhenič, dodavši da su se svote traženog mita kretale od 2000 do 170.000 eura. Mediji navode da se radi o službenicima mariborske banke NKBM i mariborske poslovnice banke LON iz Kranja. Dnevnik "Večer" navodi da je pod istragom i način na koji je odobren kredit za finansiranje krova na mariborskoj glavnoj autobuskoj stanici, koji je uzelo gradsko komunalno poduzeće.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

KORUPCIJSKI SKANDAL Bankari u Sloveniji tražili mito za kredite, uhapšeno 12 osoba

Izvor: Blic, 30.Nov.2018, 01:23

Dvanaest osoba u Sloveniji sumnjiči se za više kaznenih dela korupcije u bankarstvu, a jedna od njih je zadržana u pritvoru, nakon istrage koju je pokrenuo Nacionalni istražni ured (NPU), koji se bavi težim oblicima organizovanog i privrednog kriminaliteta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.