Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za kreativne ideje

Beograd -- Svetska banka u Srbije i Crnoj Gori otvorila je konkurs za kreativne ideje stvaranja novih radnih mesta u zemljama zapadnog Balkana.

Za ovaj projekat je Svetska banka, iz sopstvenih i drugih izvora, obezbedila donaciju od više od milion dolara. Prvi Sajam razvojnih ideja za nove poslove u firmama zapadnog Balkana trajaće do kraja januara 2006. godine, a finalni izbor održaće se u maju u Beogradu, kada će se najmanje 30 najboljih ideja pojedinačno nagraditi sa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 35.000 dolara.

Šef Kancelarije SB u SCG Kerolin Junger rekla je da će se prilikom izbora najboljih ideja uvažavati njihova inovativnost, doprinos otvaranju novih radnih mesta, kao i sposobnost da nakon isteka donacije nastave da se finansiraju samostalno: "Mi očekujemo da dobijemo uzbudljive, nove ideje sa čitavog zapadnog Balkana, koje će pomoći da se stvaraju nova radna mesta i da se stvaraju mogućnosti za zapošljavanje. Ideje treba da budu realistične, treba da budu održive i treba da mogu da se primene i u drugim sredinama i u drugim oblastima".

Jungerova je istakla da Svetsku banku posebno zanimaju ideje koje će pospešiti regionalni razvoj i saradnju i koja će se baviti pitanjem zapošljavanja mladih ljudi. Konkurs je otvoren za sve registrovane firme i pojedince koji sa njima saradjuju, u u SCG, Albaniji, Kosovu, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.