Konkurs za 40 radnika u Kostolcu

Izvor: Press, 03.Jan.2011, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za 40 radnika u Kostolcu

Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac" tokom januara raspisaće konkurs za prijem 40 novih radnika, različitih proizvodnih profila. To će biti drugi konkurs za poslednjih 10 meseci, jer je u martu prošle godine na konkursu na koji se prijavilo 200 kandidata iz cele Srbije, primljeno 19 diplomiranih inženjera pripravnika.Zapošljavanje novih radnika najavio je generalni direktor PD TE-KO Kostolac Dragan Jovanović, uz predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << investicija planiranih za naredni period. Među njima je najvažnija prva faza izgradnje Termoelektrane „Kostolac B", vredna 255 miliona evra. Od toga, preko kreditnog aranžmana kineska kompanija CMEC uložiće 220 miliona, a 30 miliona evra obezbediće EPS iz sopstvenih prihoda.
- Osim toga, u TE „Kostolac A" gradiće se i novi sistem za prikupljanje, transport i odlaganje pepela i šljake, prema ugovoru potpisanom sa engleskom kompanijom „Klajdbergeman" - rekao je Jovanović. Ovakav savremeni sistem već je izgrađen u TE „Kostolac B", uz ulaganje 30 miliona evra, što je bila najveća ekološka investicija u Srbiji u 2010. godini.
- Do 2020. godine planiramo investicije u ukupnoj vrednosti od 1,2 milijarde dolara, koje će garantovati da PD TE-KO Kostolac bude stabilan oslonac na koji može da računa čitav energetski sistem naše zemlje - rekao je Jovanović. On je naveo da se dosta ulaže i u infrastrukturne projekte značajne za lokalnu zajednicu, sa čime će se nastaviti i u narednoj godini.
- U 2010. godini realizovali smo projekte vodosnabdevanja sela Drmno i širenje toplifikacione mreže u Klenovniku, a sklopili smo i ugovor sa Zdravstvenim centrom Požarevac, radi stavljanja u funkciju moderno opremljene zdravstvene ambulante na ugljenokopu Drmno - istakao je Jovanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.