Komšić isprovociran: Drvar nije srpski, već partizanski

Izvor: Mondo, 17.Apr.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić isprovociran: Drvar nije srpski, već partizanski

Član Predsedništva BiH (iz redova Hrvata) Željko Komšić ocenio je nediplomatskom izjavu ambasadora Srbije u BiH, Aleksandra Đorđevića, da će Drvar u perspektivi biti srpski grad "kao što je uvek i bio".

Foto: Fena/ Hazim Aljović

"Drvar nikada nije bio srpski grad niti će to ikada biti. Drvar je partizanski i oduvek je bio bosanski grad. Uvek će to i biti, uprkos željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih decenija manifestovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane", naglasio je Komšić, kome prebacuju da je zapravo izabran glasovima Bošnjaka i da ne predstavlja Hrvate u BiH.

KOMŠIĆ OŠTRO SRBIJI: Biće problema ako...

Komšić je izrazio nadu da će se ambasador Srbije ubuduće "suzdržati od srbizovanja bosanskohercegovačkih gradova".

"U ovoj državi ima mesta za sve, ali nema mesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet", istakao je Komšić.

Ambasador Đorđević je ovakvu izjavu dao juče, prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.