Kolinda u BiH: Hrvati imaju dve domovine, ali mi smo jedna duša i jedan narod

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda u BiH: Hrvati imaju dve domovine, ali mi smo jedna duša i jedan narod

Kolinda Grabar Kitarović posetila je Mostar i prisustvovala svečanoj akademiji povodom prve godišnjice Udruženja bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH.

Akademija povodom prve godišnjice se održala u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosača.

Grabar Kitarovićeva, koja je uz predsednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića bila pokroviteljka akademije, u svom je obraćanju naglasila značaj ovog udruženja, ali i kazala kako je od početka svog mandata "radikalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preokrenula politiku Hrvatske na međunarodnoj sceni razgovarajući ravnopravno sa svetskim vođama i uvek zagovarala prava Hrvata, konstitutivnog naroda Bosne i Hercegovine".

"Ono što je i što će ostati moja državna politika jeste briga za Hrvate Bosne i Hercegovine. Hrvati imaju dve domovine - Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali mi smo jedna duša i jedan narod i zato neću stati dok se vama Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što vam pripada istorijski, politički i prema Ustavu BiH, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih vaših prava kao konstitutivnog naroda", kazala je ona.

Poručila je kako hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini više niko drugi ne sme birati predstavnike, javlja Klix.ba, a prenosi Index.hr.

"Varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz Bosne i Hercegovine, neće. Ja ću uz vašu pomoć biti garant da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata u BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika. To je ključno pitanje naše nacionalne verodostojnosti, opstanka, našeg razvoja i budućnosti", rekla je Kolinda u punom jeku predizborne kampanje za novi predsednički mandat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.