Kolinda ide na ustaški dernek u Split da slavi Oluju?

Izvor: Mondo, 02.Avg.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda ide na "ustaški dernek" u Split da slavi Oluju?

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu povodom proslave godišnjice Oluje.

Foto: Tanjug/Peter Klaunzer/Keystone via AP

  Kitarović je u emisiji ''S predsednicom izvan protokola'' pozdravila to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja "pobedničke hrvatske vojske", s obzirom na to da je, kako je navela, "Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
''Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", kazala je ona, prenosi portal Indeks.hr.

Tompson peva u Splitu: Biće i "Čavoglave",šta je sporno

Tompson, pevač poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, je u četvrtak potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan pre obeležavanja "Dana domovinske zahvalnosti", izvoditi pesmu "Čavoglave", koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Kolinda: Akcija "Oluja" prekretnica, SPASILA je BIH

"Naravno da ću na koncertu pevati 'Čavoglave"' To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država", naveo je Tompson, prenosi Index.hr.

"Za dom, braćo,

za slobodu, borimo se mi...

Čujte srpski dobrovoljci,

bando, četnici,

stići će vas naša ruka

i u Srbiji.

Slušajte sad poruku od svetog Ilije

Nećete u Čavoglave,

Niste ni prije".

Ovo su reči pesme "Bojne Čavoglave", koju Marko Perković-Tompson izvodi na svojim nastupima, a koju će pevati, kako je najavio i u nedelju u Splitu, na centralnoj manifestaciji povodom operacije "Oluja" kada je iz Hrvatske proterano više od 200.000 Srba. Ubijeno je oko 2.000 Srba.

Pročitajte još:

JEZIVA poruka Srbima u Hrvatskoj pred godšnjicu "Oluje"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović: Svakako bih svratila na Tompsonov koncert

Izvor: RTS, 02.Avg.2019

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović istakla je da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu. . Kolinda Grabar Kitarović je u emisiji "S predsednicom izvan protokola" pozdravila to što je pevač...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.