Kolinda: Nije me Tito poslao u SAD, već tata mesar koji je krvavo radio

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: Nije me Tito poslao u SAD, već tata mesar koji je krvavo radio

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će objaviti program kandidature 11. novembra.

Kitarovićeva je u intervjuu za N1 porekla kako je ikada rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina.

"Ekonomski pokazatelji su bolji, ali se još nisu prelili na život ljudi"

"Nisam rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tokom mandata, već da čvrsto verujem da može biti i da moramo raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema tome. I kao što sam rekla, ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi. I želim da ljudi žive bolje, da osete to na svojim platama. To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svojem sledećem programu", istakla je hrvatska predsednica.

Na pitanje kada će objaviti program kandidature, Kitarovićeva je rekla: "11. novembra"

"Nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to”

Predsednica je u intervjuu odgovorila i na kritike istoričara kako Hrvatska nije bila iza Gvozdene zavese, kao i na kritike da je ona bila privilegovana budući da je izašla iz Jugoslavije i otišla na školovanje u SAD.

“Naravno da ste mogli izaći iz Jugoslavije s tim crvenim pasošem. Ali nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to”, rekla je predsednica Hrvatske.

Dodala je i kako je Tito bio inteligentan čovek koji je dopustio izlaske iz države kada je video da se "cela stvar raspada".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nije me Tito poslao u SAD, nego tata mesar koji je krvavo radio"

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2019

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas će gostovati u emisiji "Točka" na sedmici televizije N1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.