Kolinda: Ne postoje Hrvati u dijaspori

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: "Ne postoje Hrvati u dijaspori"

Kolinda je u Štutgartu prisustvovala obeležavanju 30. godina od osnivanja prvog ogranka HDZ u Nemačkoj, gde je poručila da Hrvati van Hrvatske nisu "dijaspora".

"Sve manje treba govoriti o 'Hrvatima u Hrvatskoj', 'Hrvatima u Nemačkoj', 'Hrvatima u Bosni i Hercegovini', a sve više o - Hrvatima", rekla je predsednica Hrvatske.

"Ratovi, nedaće i život rasuli su nas širom sveta, ali gde god se nalazili - delimo vrednosti porodice, rada i vernosti Domovini iz koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo potekli i u koju se želimo vratiti. U svom prvom mandatu obnovila sam dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te ću u drugom mandatu nastaviti da radim na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske", poručila je, između ostalog, Grabar Kitarović na svom fejsbuk profilu.

Kolinda Grabar-Kitarović će u okviru izborne kampanje za mandat na Pantovčaku posetiti Hrvate u srednjoj Bosni, u Mostaru, Skopaljskoj Gračanici i Vitezu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.