Ko je crnogorski oficir koji je danas sa Hrvatima u Kninu slavio Oluju? (FOTO)

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je crnogorski oficir koji je danas sa Hrvatima u Kninu slavio "Oluju"? (FOTO)

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi operacije "Oluje" u Kninu je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, saznaje crnogorska Borba, prenosi "Blic".

Mašulović se nalazi na funkciji vojno-diplomatskog predstavnika - izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine, a važi za kadar Milana Roćena.

Mašulović je, kako prenosi Borba, jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odeljenja bezbednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbednosti Herceg-Novi.

Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije.

U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbednosnu i tehničku podršku MIP-a.

FOTO: Youtube/Printscreen

U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu, ali je sa te funkcije ubrzo smenjen, pa je prešao u Ministarstvo odbrane.

U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra, Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savetnika ministra odbrane za bezbednosnu i odbrambenu politiku.

Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obaveštajno-izviđačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea - izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Velika prašina u javnosti podigla se nakon objavljivanja snimka iz Knina na proslavi operacije Oluja, gde se u prvim redovima video i oficir Vojske Crne Gore, podseća "Blic".

Tokom vojno-policijske akcije "Oluja", koja se u Hrvatskoj proslavlja kao Dan pobede, izvršen je najveći egzodus Srba nakon Drugog svetskog rata, za koji niko nije odgovarao. Tokom te akcije, iz Hrvatske je proterano oko 250.000 Srba, nešto manje od 2.000 je ubijeno i gotovo isto toliko se i danas smatra nestalim.

FOTO: Youtube/Printscreen

Prisustvo oficira Vojske Crne Gore na centralnoj proslavi obeležavanja godišnjice najvećeg pogroma Srba iz Hrvatske u vojnopoicijskoj akciji Oluja, danas u Kninu privuklo je pažnju medija i društvenih mreža.

Tako portal In4S piše da je proslavu "uveličala" i Vojska Crne Gore, koja je poslala svog oficira da stoji pod ustaškim barjakom "za dom spremni".

U danu kada se, kako navode, Srbija i srpski narod seća pogroma i stradanja svojih sunarodnika, koji su u najvećem etničkom čišćenju proterani sa svojih vekovnih ognjišta u akciji „Oluji", Hrvatska taj isti datum slavi kao svoju veliku vojnu pobedu.

Snimak sa hrvatske nacionalne televizije, na kome se vidi vojno lice sa obeležjima Crne Gore prošririo se velikom brzinom i na društvenim mrežama.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović napisao je da su ovim potezom vlasti u Crnoj Gori još jednom pokazale da su "dotakli moralno dno".

"Mislio sam da ipak postoji granica u šlihtanju Vlade Crne Gore svemu i svakome. Prisustvo crnogorskog oficira na proslavi "Oluje" dokaz je da ovaj režim kad dotakne moralno dno, počne da kopa kako bi se spustio još niže", napisao je Radunović na svom profilu na Fejsbuku. On je dodao da Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na cast, "nego za bruku“.

Njegov partijski kolega Jovan Vučurović zapitao je da li je ovo oficir vojske Crne Gore na "ustaškom piru u Kninu", gde se slave zločini, genocid nad srpskim narodom, proterivanje 250.000 ljudi, klanje civila, gde se veličaju Pavelić, Luburić, Frančetić…

"Da li se ovo šalje neka poruka Srbima iz Crne Gore kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame sa Gotovinom, Markačem i drugim zlikovcima? I da li, u stvari, ova vlast i može biti drugacija kad je za svoju ideju vodilju odabrala Sekulu Drljevića“, napisao je Vučurović.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.