Knežević i Mandić tvrde da im je ugrožena bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021, 15:17

Knežević i Mandić tvrde da im je ugrožena bezbednost

Lideri najjače članice crnogorske vladajuće koalicije, Demokratskog fronta, Milan Knežević i Andrija Mandić zatražili su od Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Crne Gore i Uprave policije da izvrše procenu njihove bezbednosti.

Kako prenosi CdM, Knežević je rekao da su oni taj zahtev uputili zbog snimaka njihovog praćenja tokom boravka u Beogradu.

On tvrdi da iza toga stoji kontinuirani operativni rad ANB i Uprave policije s kriminalnim grupama u Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Srbiji “koje su imale za cilj da pod komandom (bivšeg šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) Zorana Lazovića i njegovog sina Petra urade sve da dođe do ugrožavanja naše bezbednosti”.

“U srpskim, a kasnije i crnogorskim medijima, juče je objavljen snimak praćenja Andrije Mandića i mene od 8. novembra 2020. godine, na kome se jasno vide lica dvojice mladića, koji su navođeni, pretpostavljamo, od kriminalne grupe Velje Belivuka, da nas sačekaju preko puta hotela 'Moskva' i da nam pošalju poruku da je naša bezbednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Istakao je da se nada da će istrage koje se sprovode u Srbiji "dovesti do toga da se razotkrije sprega kriminalnih i bezbednosnih struktura u Srbiji i Crnoj Gori”.

“Nemamo dilemu da smo operativno obrađivani od strane ANB-a i Zorana Lazovića i bliskih kriminalnih grupa koje se vezuju za njega od 2015. godine, a posebno 2016. godine u noći parlamentarnih izbora, kada je bio plan da dođe do naše likvidacije i da ispadne kako su nas ubile naše nezadovoljne pristalice jer navodno nismo bili spremni da branimo izbornu pobedu”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, to je bio suštinski scenario 16. oktobra 2016. godine, a ne nikakvo rušenje ustavnog poretka.

Knežević podseća da su se on i Mandić krajem decembra 2019. godine usprotivili donošenju Zakona o slobodi veroispovesti i pozvali građane da brane svetinje i tvrdi da je od tada počela intenzivna operativna obrada njih dvojice i ostalih funkcionera i lidera DF-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mandić i Knežević: Ukoliko Uprava policije i ANB ne odgovore na naše zahtjeve, naći ćemo način da se zaštitimo

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2021

Na pres konferenciji lidera DF-a, predsjednik DNP-a Milan Knežević je podsjetio da su lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić i on uputili zahtjev v.d. direktora Uprave policije Zoranu Brđaninu i v.d. direktora ANB-a Dejanu Vukšiću zahtjev za procjenu lične bezbjednosti i da saopšte ko su...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.