Kinezi kupuju mariborsku televiziju

Izvor: RTS, 30.Jun.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi kupuju mariborsku televiziju

Investitori iz Kine nastavljaju niz investicija u Mariboru preuzimanjem regionalne televizije RTS, kojoj je zbog stečaja kompanije "Tele 59", osnivača RTS-a, pretilo i oduzimanje frekvencije, preneo je "Sibiz" pisanje portala "Siol.net".
Preduzeće "RIM projekt", kako piše "Sibiz", koje u Sloveniji deluje u ime kineskih inveastitora, kupilo je njene poslovne prostore s opremom te će pokušati da oživi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << propadajuću televizijsku stanicu.

Zanimljivo je, prenosi ovaj portal, da se na tenderu imovine ove televizije krajem prošle godine kao kupac pojavio poslovni čovek sa slovenačke obale Sebastijan Vežnaver, koji je pre nekoliko dana kineskim investitorima prodao mariborsku televiziju.
Nije poznato koliko su Kinezi platili, ali cena je sasvim sigurno veća od 1,1 miliona evra koliko je Vežnaver krajem prošle godine platio imovinu preduzeća "Tele 59".
Većinu novca uplatilo je preduzeće "Villa 1"¸koje ima sedište u Mariboru i u vlasništvu je Lingkuna Menga.
Preostali novac stigao je s britanskih Devičanskih ostrva i to od kompanije "Uyard International" koju zastupa kineski biznismen Čen Jinšen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.