Karantin zbog visokozarazne bolesti u Skoplju, preminula dva pacijenta

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karantin zbog "visokozarazne bolesti" u Skoplju, preminula dva pacijenta

Sumnja se da je celo selo zaraženo!

U Klinici za infektivne bolesti u Skoplju danas je uveden karantin jer su dva pacijenta umrla od neke "visokozarazne bolesti", objavio je portal "Sakam da kažam" (sdk.mk).

Komisija za zdravstvo utvrđuje o kojoj bolesti se radi, a za popodne je najavljena konferencija za novinare predsednika te komisije Zvonka Milenkovića, direktora te univerzitetske klinike.

Strašna smrt! Otišao na trčanje, udario ga grom i poginuo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na licu mesta!

Po nezvaničnim informacijama, u klinici je bilo pet pacijenta u teškom stanju, od kojih su dvojica umrla.

Portal navodi da se sada prazne čitava odeljenja Klinike, jer lekari sumnjaju da je celo selo Simnica zaraženo i očekuju nove pacijente.

Po jednim izvorima, kako se navodi, sumnja se na "nilsku groznicu", a po drugim na "tularemiju", ali iz Ministarstva zdravstva Makedonije kažu da još nemaju preciznu i potvrdjenu infmraciju o kojoj bolesti se radi, jer komisija još radi.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.