Karamarko: Da Srbija anulira ideju velike Srbije

Izvor: B92, 08.Okt.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Da Srbija anulira ideju velike Srbije

Lider HDZ Tomislav Karamarko rekao je da Hrvatska mora da ima dobre odnose sa Srbijom i da prevaziđe "krizu koja je kulminirala zbog ideje velike Srbije".

Kako je rekao za riječki "Novi list", kada Srbija anulira tu ideju kao realnu mogućnost, ona postaje dobar sused.

"Mi ćemo nastojati da to zaista bude tako. Postoji čitav niz gospodarskih razloga za to", rekao je Karamarko.

Lider HDZ je naveo i da je aktuelna hrvatska vlast narušila ugled zemlje u svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se sa svima posvađala.

"Hrvatska je postala zatvorena, postala je mišija rupa u Evropi, sa svima smo posvađani. Ko je od velikih državnika došao u Hrvatsku i ozbiljno razgovarao s Milanovićem? Ja ne čujem program SDP, osim ovog novog vikanja 'Hrvatska, Hrvatska' i kritikovanja svih, svađe sa svima, bez ijednog rešenja", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.