Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Slađana Čanković, advokat Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, zatražila je od suda da njen branjenik bude pušten na slobodu nakon odslužene dve trećine zatvorske kazne.
Čankovićeva je za hrvatski portal Dnevnik rekla je da je zahtev za uslovno otpuštanje Vasiljkovića podnela pre oko mesec dana.

Vasiljković u zatvoru u Lepoglavi izdržava kaznu od 13 i po godina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. 
Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine.
Vasiljkoviću je jedna molba za uslovnu slobodu već odbijena u novembru prošle godine.
Prema proceduri, sud pre odlučivanja o molbi, treba da zatraži mišljenje zatvora u Lepoglavi.
Vasiljkoviću su u Lepoglavi u više navrata uskraćivane posete advokata, sveštenika, a bio je i u samici zbog navodnog kršenja disciplinskih pravila u zatvoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.