Kacin: Neophodan kompromis o imenu Makedonije

Izvor: S media, 06.Apr.2011, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Neophodan kompromis o imenu Makedonije

Kompromis o imenu Makedonije otvorio bi vrata za nastavak evroatlantskih integracija te zemlje, ali i makedonski lideri moraju da pokažu inicijativu, saopštio je danas potpredsenik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin.

"Kompromis oko imena bi otvorio vrata za nastavak evroatlantskih integracija i bolju budućnost za gradjane Makedonije svih nacionalnosti. Rešenje u vezi sa sporom oko imena se neće samo formulisati. Lideri u Makedoniji moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pokažu inicijativu, preuzmu svoju odgovornost i osiguraju da se integracije Makedonije napokon nastave", saopštio je Kacin povodom usvajanja rezolucije o Makedoniji u Evropskom parlamentu.

Tadić: Izborima ne smemo ugroziti evropski put

"Odgovornost sadašnje generacije lidera Makedonije je da odmah izvuku svoju zemlju i gradjane iz samonametnute izolacije i stagnacije u evropskim integracijama, ne čekajući naredne izbore", poručio je on.

Del Ponte: Euleks nesposoban za istragu o žutoj kući

Kacin je u saopštenju naveo da će Srbija, ukoliko ispuni potrebne kriterijume, do kraja godine dobiti status kandidata, da je Hrvatska pred ulaskom u EU, a da Crna Gora sprovodi reforme koje će joj uskoro obezbediti početak pregovora.

Spoljnopolički odbor Evropskog parlamenta usvojio je danas nacrt rezolucije o napretku Makedonije.

Ključna preporuka u rezoluciji je da Makedonija započne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, na koje čeka već šest godina.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.