„Jugoslavija” u Crkvičkom Polju

Izvor: Politika, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jugoslavija” u Crkvičkom Polju

Eko-selo smešteno na hiljadu metara nadomorske visine otvoreno 25. maja, na nekadašnji Dan mladosti

Plužine – U mestu Crkvičko Polje, jedanaest kilometara od Šćepan Polja, u plužinskoj opštini, nedaleko od graničnog prelaza između Crne Gore i Federacije BiH, na hiljadu metara nadmorske visine, 25. maja, na nekadašnji Dan mladosti, otvoreno je eko-selo simboličnog imena „Jugoslavija”. Između kanjona reka Tare i Piveniklo je prelepo selo zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Jovanu Nišiću koji je u ovaj projekat uložio oko 100.000 evra.

Želeći da se oduži rodnom kraju i precima, ovaj mladi čovek došao je na ideju da izgradi selo, verujući da će se mnogi vratiti, ako ne da žive ono bar da borave u ovom mestu predivne lepote.

– Države sa kojom smo se ponosili i u kojoj smo uživali više nema. Neka ostane u sećanju onih koji su je voleli, kojima je bila na srcu. U toj državi nikom nije bilo tesno. Po broju naroda i narodnosti predstavljala je malu Evropu. Neka to bude simbolika i ovog eko-sela u kome nikome neće biti tesno i gde će za sve biti mesta. Na nekoliko stotina metara od eko-sela nalazi se spomen-dom napravljen u slavu onih koji su živote dali za Jugoslaviju. Ovo je istorijsko mesto pa neka i ime eko-sela podseća na to vreme, rekao je Jovan Nišić.

Jednodnevni aranžman u selu na bazi punog pansiona košta 25 evra uz doplatu od 17 evra za rafting Tarom. Cena vikend aranžmana je 50 evra, dok petodnevni pun pansion staje 125 evra uz doplatu za rafting, izlet na Žabljaku, krstarenje Pivskim jezerom, obilazak manastira, Soko grada Za turiste je organizovano i jahanje konja, vožnja biciklom...

Eko-selo „Jugoslavija” ima sedam kompletno opremljenih dvokrevetnih i četvorokrevetnih brvnara sa kupatilima (ukupno 20 ležaja), prostor za kampovanje, restoran sa bogatom ponudom nacionalnih jela i prirodno uzgajanim proizvodima iz tog kraja, mini sportske terene i sopstveni parking.

R. Vukićević

[objavljeno: 27/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.