Jovanovski ostaje u pritvoru

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovski ostaje u pritvoru

Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, osumnjičen u aferi "Reket" ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.
Apelacioni sud u Skoplju odbacio je žalbu advokata Jovanovskog, Saše Dukovskog, kojom je tražio da Jovanovskom bude određena alternativna mera za obezbeđivanje prisustva na sudu.

Jovanovski je zatražio na javnom ročištu u Apelacionom sudu u Skoplju u četvrtak  oslobađanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz pritvora zbog lošeg zdrastvenog stanja koji ugrožava njegov život, te naglasio da neće pobeći, jer mu je životni cilj da dokaže svoju nevinost u aferi "Reket".
Bojan Jovanovski zajedno sa biznismenom Zoranom Mileskom osumnjičen je za iznudu 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje iz pritvora.
U aferi "Reket" osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja se tereri za zloupotrebu službenog položaja.
U prisluškivanim razgovorima koji je objavio italijanski list "La Verita" između Boki 13 i Kamčeva čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da ne brine i da će sve biti ok.
Samo Janeva je mogla, prema zakonima Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, da odobri rešenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenima u slučajevima tog tužilaštva, u ovom slučaju Jordana Kamčeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boki 13 ostaje u pritvoru, odlučio apelacioni sud u Skoplju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2019

Apelacioni sud u Skoplju odlučio je danas da prvoosumnjičeni u aferi "Reket" Bojan Jovanovski ostaje u pritvoru u skopskom istražnom zatvoru, u kojem se nalazi od 15. jula...Apelacija nije prihvatila zahtev Jovanovskog, poznatog pod estradnim imenom Boki 13, za ukidanje pritvora zato što je istraga...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.