Josipović žali što Šešelj nije osuđen

Izvor: Studio B, 09.Nov.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović žali što Šešelj nije osuđen

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izrazio je žaljenje zbog prevremenog izlaska Vojislava Šešelja iz haškog zatvora, prenose hrvatski mediji.

"Žalosno je da se taj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali", rekao je on novinarima u Vukovaru, prenosi Hina.

"Da li je njegovo medicinsko stanje takvo ja o tome ne mogu govoriti, ali čini mi se po onim izjavama koje daje, da je još spreman na neprimerene političke govore i angažmane. Neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je na dušu onima koji su tu odluku doneli", poručio je Josipović.

Prethodno je ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila da je odluka Sudskog veća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Hagu o privremenom puštanju na slobodu Vojislava Šešelja zbog pogoršanja zdravstvenog stanja sastavni deo procedure i da se ne može dovoditi u vezu s mogućim stavom suda o njegovoj krivici, prenela je Hina.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.