Josipović predstavio najbliže saradnike

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović predstavio najbliže saradnike

Šef Kancelarije novog predsednika Hrvatske biće diplomata Joško Klisović, a šefica kabineta, koja će biti zadužena i za komunikaciju s medijima, Danica Juričić-Spasović, portparolka iz kampanje Ive Josipovića.

Prvog radnog dana, Josipović je na konferenciji za novinare predstavio članove svog kabineta, medju kojima su i neki od savetnika bivšeg predsednika Stjepana Mesića.

Savetnik za odbranu je Zlatko Gareljić, bivši savetnik ministra odbrane, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će taj resor voditi s Mesićevom savetnicom za odbranu Višnjom Tafrom.

Savetnici za nacionalnu bezbednost i unutrašnju politiku ostaju Saša Perković i Siniša Tatalović.

Perkovićev ostanak u timu predsednika mnogi smatraju spornim, budući da Perkovića vezuju za tajne pregovore s penzionisanim generalom Vladimirom Zagorcem u Beču. Spornom se smatra i Josipovićeva nedavna izjava da ga ostavlja u kabinetu, jer mu je pomogao u kampanjiobaveštavajući ga o napadima iz paraobaveštajnog kruga koji se na njega spremaju.

Za spoljnu politiku zadužen je aktuelni ambasador Hrvatske u Holandiji Joško Paro. Saradnici će mu biti diplomata u AmbasadiHrvatske u Beogradu Romana Vlahutin, koja će biti zadužena za odnose u regiji i Mirjana Mladineo koja će se baviti Evropskom unijom i multilateralom.

Zanimljivo je da će dosadašnja novinarka i urednica Radija 101Zrinka Vrabec-Mojzeš biti savetnica za društvene delatnosti, a novinar Drago Pilsel, koji je bio angažovan i u Josipovićevoj kampanji, biće zadužen za analitiku.

Savetnik za branitelje i ratne veterane iz Domovinskog rata i Drugogsvetskog rata je Predrag Fred Matić, koji će funkciju obavljativolonterski.

Savetnik za ekonomiju je Boris Cota, a Josipović je na konferencijiza novinare rekao da je oformio i ekspertski tim za ekonomiju iako onaneposredno ne spada u predsednička ovlašćenja. Dodao je da taj tim nije konkurencija Vladi, već ga vidi kao partnersko telo.

U timu će biti više uspešnih privrednika, medju kojima i Damir Kuštrak iz Hrvatske udruge poslodavaca, Emil Tedeski, uspešni preduzetnik i većinski vlasnik Atlantic Grupe i Ivica Mudrinić iz Hrvatskog telekoma.

Poverenik za selo i poljoprivreduje je Mato Mlinarić, za ljudska prava i civilno društvo Ankica Marinović, a za odnose s verskim zajednicama Stjepan Batulica.

Predsednik je bjasnio da je odustao od imenovanja Marka Rakara, autora Mrak bloga i web portala Politike.com, zbog toga što je državi ostao dužan oko miliona kuna poreza.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.