Josipović počeo posetu Nemačkoj

Izvor: S media, 19.Jan.2011, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović počeo posetu Nemačkoj

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji je danas stigao u trodnevnu posetu Nemačkoj, čuvan je kao američki predsednik, a u njegovom obezbedjenju je veći broj policijaca, policijska kola i helikopter, izveštavaju danas hrvatski mediji.

Mediji navode da su ovakve mere predostrožnosti preduzete zbog paketa s ručnom bombom i pretećeg pisma poslatih nedavno u hrvatsku ambasadu u Berlinu, ali i zbog toga što su neka emigrantska udruženja i desničarske stranke najavili proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za petak u Majncu.

Kako izveštavaju mediji, Josipović će s najvišim državnim zvaničnicima u Berlinu razgovarati o nemačkoj podršci ulasku Hrvatske u Evropsku uniju, privrednim odnosima dve zemlje i odnosima u jugoistočnoj Evropi.

Josipović se danas sastao s predsednikom Bundestaga Norbertom Lamertom, dok će večeras biti na koncertu Berlinske filharmonije.

Sutra će se Josipović sastati s nemačkim predsednikom Kristijanom Vulfom, gradonačelnikom Berlina Klausom Voverajtom i kancelarkom Angelom Merkl.

Uveče će održati predavanje u organizaciji fondacije "Robert Boš" i DGAP (Nemačko društvo za spoljnu politiku) o temi "Politika pomirenja i hrvatski pristup EU: Dve strane medalje".

Najavljeno je da će se Josipović sastati i s predstavnicima hrvatskih udruženja u Berlinu.

U petak, završnog dana službene posete, Josipović će boraviti u Majncu, gde se održava privredni forum u saradnji s Industrijskom i trgovačkom komorom Rajnesen (Rheinehešen).

Uoči foruma Josipović će se sastati s premijerom savezne pokrajine Rajna-Falačka Kurtom Bekom. Uveče je predvidjen susret s frankfurtskom gradonačelnicom Petrom Rot.

Poseta će biti završena prijemom za ugledne ličnosti i hrvatske iseljenike, kojima će se predsednik Hrvatske prigodno obratiti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.