Josipović gori od prethodnika

Izvor: B92, 08.Dec.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović "gori" od prethodnika

Banjaluka -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović je tvrdnjom da je u Oluji poginulo 200-300 Srba pokazao da je ostrašćeniji nacionalista od Tuđmana i Mesića, kaže Savo Štrbac.

Direktor Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" kaže da bi Josipović kao predsednik države i koautor tužbe Hrvatske za genocid protiv Srbije, prenosi reči Štrpca agencija Srna, "morao o tome da zna malo bolje".

"Da podsetim Josipovića da su prema podacima Veritasa, koji su ušli i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontratužbu Srbije protiv Hrvatske za genocid, na spisku 1.922 žrtve Oluje, od kojih su 62 odsto civili, a više od polovine stariji od 60 godina", precizirao je Štrbac.

Predsednika Hrvatske je podsetio i da je do sada oko 800 posmrtnih ostataka žrtava "Oluje" ekshumirano i istakao da su na svim ekshumacijama prisustvovali i predstavnici Međunarodne komisije za nestala lica i predstavnici Komisije za nestala lica Srbije.

Prema podacima Veritasa, dodao je, ima još oko 400 registrovanih grobnih mesta koja čekaju ekshumaciju i naglasio da se sve odvija pred očima srpskih posmatrača i o tome se obaveštava javnost.

"Kako to da predsednik koji je profesor međunarodnog prava, koji je učestvovao kao koautor u pisanju tužbe protiv Srbije za genocid nema ove podatke. To je zastrašujuće. Kako će onda hrvatski narod biti obavešten kada predsednik nije, ili ne želi da bude obavešten. Mislim da on to vrlo dobro zna", kaže Štrbac.

Direktor Veritasa smatra da od Josipovićeve prezentacije u javnosti zavisi hoće li Srbi verovati nekome u Hrvatskoj, s obzirom da su "mnogi očekivali njegov dolazak kao dolazak objektivnog čoveka".

"Mislim da su mnogi Srbi glasali za njega na predsedničkim izborima i niko nije očekivao da će se i on ovako ponašati i da će za Oluju govoriti da je najčistija, nasvetlija... da će i on pozdravljati oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača", naveo je Štrbac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štrbac: Josipović je veći nacionalista od Tuđmana i Mesića

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Dec.2012

BEOGRAD - "Da podsetim Josipovića da su prema podacima Veritasa, koji su ušli i u kontratužbu Srbije protiv Hrvatske za genocid, na spisku 1.922 žrtve Oluje."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.