Izvor: B92, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nije stigao obdukcioni nalaz

Karlovac -- Opšta bolnica u Karlovcu još nije dobila obdukcioni nalaz iz Niša, niti zahtev za izjašnjavanje o Zdravki Nedeljković.

To je danas izjavila upravnica te bolnice Gordana Pavan, a prenosi Hina. Zdravka Nedeljković iz Niša, bila je smeštena u karlovačku bolnicu nakon teške autobuske nesreće kod tog grada 10. avgusta, a preminula je u niškom Kliničkom centru 16. avgusta.

Zavod za sudsku medicinu u Nišu saopštio je juče da su smrt Zdravke Nedeljković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u niškom Kliničkom centru uzrokovale povrede koje nisu na vreme dijagnostifikovane u bolnici u Karlovcu.

Prema tom saopštenju, kod Zdravke Nedeljković utvrđen je veći broj povreda kostiju, grudnog koša, ramena i stomaka, koje nisu dijagnostikovane tokom lečenja u karlovačkoj bolnici, i da su te povrede dovele do smrtnog ishoda.

Upravnica karlovačke bolnice je ponovila da ta bolnica ima lekarsku dokumentaciju i da "stoji iza svojih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka za pacijentkinju" Zdravku Nedeljković.

Šef karlovačkog traumatološkog odeljenja dr Zlatko Grbačić u izjavi za Hinu danas je pojasnio svoju prošlonedeljnu izjavu da je "od prijema do otpuštanja pacijentkinja Nedeljković imala uredan pritisak, puls... uredne parametre krvne slike, što isključuje i čir i puknuće slezine i upalu trbušne maramice".

Grbačić je izrazio mišljenje, "nakon dodatnog proučavanja dokumentacije, ali i informacija iz medija" da je pacijenkinja dobila tzv. stresni ulkus, komplikaciju koja nije bila izazvana povredama, već proživljenim stresom.

"To je vrlo retka komplikacija, ali je zabeležena u literaturi", kazao je Grbačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.