Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2020, 13:31

Joanikije i prosrpske stranke osudile proterivanje Božovića

Administrator Mitropolije crnogorsko primorske Joanikije izjavio je da je odlazeća vlast Crne Gore imala višestruko zlu nameru odlukom da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića: da podigne tenzije i produbi podele u crnogrskom društvu i da izazove recipročne mere Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje.

"Ovim potezom odlazeća vlast, kao i nebrojeno puta do sada, pokazala je da joj leka nema, osim ako se neko od njenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pripadnika jednoga dana pokaje", naveo je Joanikije.

Prosrpske stranke u Crnoj Gori osudile su odluku o proterivanju Božovića dok je Demokratska partija socijalista sinoć saopštila da je odluka očekivana posle više opomena koje su upućene Božoviću.

Liberalna partija saopštila je danas da je "Vladimir Božović, rođeni Nikšićanin koji je stekao zvanje ambasadora Srbije, u svojoj državi Crnoj Gori odavno trebalo da bude proglašen personom non grata odnosno udaljen iz Crne Gore".

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je juče za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, a nakon te odluke Srbija je proterala crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je juče da se Božović duže i kontinuirano mešao u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašao i davao izjave "nespojive sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije", i da je nakon više upozorenja na neprihvatljivost tog ponašanja još jednom omalovažio Crnu Goru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.