Jeziva noć u Republici Srpskoj: Zbog ljudske nepažnje, izbilo 14 požara!

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziva noć u Republici Srpskoj: Zbog ljudske nepažnje, izbilo 14 požara!

Lokalne vatrogasne jedinice, policijski službenici i meštani uspeli su da lokalizuju svih 14 požara evidentiranih u protekla 24 časa.

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa lokalizovano je 14 požara, među kojima sedam šumskih, a uzroci su uglavnom ljudska nepažnja prilikom paljenja korova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Požar u fabrici "Trajal", dva radnika povređena

Iz MUP Republike Srpske apeluju na građane >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja imanja vrše odgovorno i na površinama koje mogu kontrolisati.

Nakon spaljivanja potrebno je da ugase ostatke nesagorene materije da bi bilo sprečeno njihovo raznošenje vetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

"Apelujemo da svi građani poštuju zakonske odredbe,  ne palite vatru na nedozvoljenim mestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu jer samo jedan trenutak nepažnje može imati nesagledive posledice ", saopšteno je iz MUP Srpske.

Šire se požari Zapadnom obalom, izraelski naseljenici beže

Protiv osoba koja su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu, biće preduzete zakonom propisane mere.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.