Jesam Delija, a Dubrovčani nisu nacionalisti

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jesam Delija, a Dubrovčani nisu nacionalisti"

Oglasio se Nenad Asanović, konobar iz Trebinja, koji je, kako su preneli hrvatski mediji u sredu, morao da napusti Dubrovnik nakon što su to od njega tražile osobe s fantomkama...

On je izjavio za "Dubrovački dnevnik" da sve to nema nikakve veze sa nacionalizmom i Dubrovčanima, koji to, kako kaže, nikako nisu.

Asanović je, prenosi taj medij, rekao da iz Dubrovnika nosi samo lepa iskustva, da su ljudi prema njemu bili odlični i da nema nikakva loša iskustva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Jako mi smeta što nastaju priče kako su Dubrovčani ovakvi ili onakvi. Predstavljaju ih da su nacionalisti. Dubrovčani nisu nacionalisti. Neka se to zna", rekao je Asanović.

Tvrdi da je retko gde naišao na tako dobar prijem kao u Dubrovniku, gde je, kaže, stekao i puno lepih poznanstava.

"Ono što se dogodilo smatram delom navijačke scene, a ne nacionalizma", rekao je Asanović, koji inače ima tetovažu Delija.

Navijač je Crvene zvezde, a zbog tetovaže je, kaže, imao problema.

"Ali to nema veze s nacionalizmom kao takvim. Dubrovčani nisu nacionalisti", preneo je Dubrovački dnevnik njegove reči.

Šta kaže žena koja je održala lekciju celom regionu

O samom događaju kada je napadnut zbog čega je napustio Dubrovnik, Asanović kaže:

"Recimo samo da sam fizički napadnut i da mi je rečeno da napustim grad. Jesam Delija, navijam za Crvenu zvezdu i više ništa o onome što je bilo te noći neću reći. To je stvar našeg navijačkog kodeksa koji jako poštujem".

Mediji su ranije preneli da je sezonskog radnika iz Trebinja, zaposlenog kao konobar u jednom dubrovačkom restoranu, tokom noći napala grupa muškaraca.

Izvor Dubrovačkog dnevnika tvrdi da su napadači članovi Torcide.

Upravo članovi te navijačke grupe odgovorni su i za incident u Supetru, na Braču, čije žrtve su takođe bili sezonci srpske nacionalnosti.

Srbi napadnuti na Braču!

Hrvatska se, ulaskom u EU, suočava sa velikim odlivom sopstvene radne snage i vapi za radnicima u turizmu tokom letnje sezone. Otud i sve veći broj radnika sa naših prostora u toj zemlji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OGLASIO SE TREBINJAC KOJI JE ZBOG PRETNJI TORCIDAŠA MORAO DA NAPUSTI DUBROVNIK: Zbog tetovaže Crvene zvezde sam imao problema, ali Dubrovčani su me dobro primili, nisu nacionalisti

Izvor: Kurir, 13.Jun.2019

Nenad Asanović, konobar iz Trebinja, koji je, kako su preneli hrvatski mediji, morao da napusti Dubrovnik nakon što su to od njega tražili navijači Torcide s fantomkama, izjavio je da sve to nema nikakve veze sa nacionalizmom i Dubrovčanima koji, kako kaže, nikako nisu nacionalisti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.