Jermenija traži od UN-a hitan sastanak o Nagorno-Karabahu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Avg.2023, 17:20

Jermenija traži od UN-a hitan sastanak o Nagorno-Karabahu

Jermenija je zatražila od Vijeća sigurnosti UN-a da održi hitan sastanak u vezi sa pogoršanjem humanitarne situacije u otcijepljenom regionu Nagorno-Karabaha u Azerbejdžanu, većinom naseljenom Jermenima. U svom pismu predsjedniku Vijeća sigurnosti od 11. augusta, jermenski ambasador u UN-u Mher Margarian rekao je da je narod Nagorno-Karabaha "na ivici potpune humanitarne katastrofe". I Jermenija i separatističke vlasti u Nagorno-Karabahu saopštile su da Azerbejdžan blokira...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Jermenija traži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog situacije u regionu Nagorno-Karabah

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2023

Jermenija je pozvala Savet bezbednosti UN da održi hitan sastanak zbog lošije humanitarne situacije u regionu Nagorno-Karabah u Azerbejdžanu, koji je uglavnom naseljen Jermenima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.