Jelić: Redovno se molim za Srbe stradale u Oluji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2019, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelić: Redovno se molim za Srbe stradale u "Oluji"

Gradonačelnik Knina Marko Jelić izjavio je da se redovno moli za sve Srbe stradale u "Oluji" i da će to činiti i kada ne bude na funkciji.

Jelić je za Srpski telegraf rekao da ima posebnu empatiju prema svakoj osobi pogođenoj ratnim zbivanjima, kao i da su najizraženiji osećaji za nevine žrtve, bez obzira o kome se radilo.

"Praksa gradske uprave kojoj sam na čelu, ali i većine sugrađana je da se žrtvama daje pijetet. To činim redovno i činiću i kad ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budem na poziciji, ja lično i u svojim molitvama", rekao je Jelić.

Prema poslednjem popisu, rekao je Jelić, u Kninu je živelo 3.000 do 3.500 srpskog stanovništva, odnosno oko 23 odsto, dok je pre rata u Kninu srpsko stanovništvo bilo većinsko i činilo je oko 91 odsto ukupnog broja stanovnika.

Govoreći o tome što se, od kada je pozvao Srbe da se vraćaju u Knin, našao na udaru hrvatske desnice i neoustaša, Jelić kaže da u Hrvatskoj postoje desne političke strukture koje u političkom životu države nemaju nikakav značaj i da za njih niko ne bi znao da im se ne posvećuje medijska pažnja.

"Lično, uvek radim po svojoj savesti i hrišćanskom nauku, te me ne zabrinjavaju napadi onih koji se ne potpisuju ispod svojih izjava i članaka. To govori puno o njihovoj hrabrosti i časti", rekao je Jelić.

On podseća da je prošle godine predložio Vladi Srbije da se kroz konkretne aktivnosti uključi u opstanak Srba na tim prostorima, pre svega izgradnju staračkog doma u Kninu.

"Prosečna starost pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj je 68 godina i iz tog podatka je jasno da imaju potrebu upravo za izgradnjom kapaciteta za brigu o starijim osobama. Time bi došlo do poboljšanja kvaliteta života pripadnika srpske zajednice. Na žalost, za tu moju inicijativu nije bilo do sada nikakvog odgovora", rekao je Jelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Redovno se molim za Srbe stradale u Oluji"

Izvor: B92, 05.Avg.2019

Gradonačelnik Knina Marko Jelić (43) izjavio je da se redovno moli za sve Srbe stradale u "Oluji" i da će to činiti i kada ne bude na funkciji...Jelić je za Srpski telegraf rekao da ima posebnu empatiju prema svakoj osobi pogođenoj ratnim zbivanjima, kao i da su najizraženiji osećaji za nevine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.