Izvor: B92, 23.Jun.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša pozvan na saslušanje

Ljubljana -- Bivši premijer Slovenije Janez Janša pozvan je na saslušanje u policiju zbog sumnje da je izvršio krivično delo izdaje tajnih podataka.

U kopiji poziva objavljenoj na veb sajtu opozicione Slovenske demokratske stranke (SDS), čiji je Janša predsednik, piše da je pozvan da se drugog jula u devet sati javi u sektor kriminalističke policije Policijske uprave Ljubljana.

U komentaru SDS tim povodom navodi se da je poziv "šokantan, sličan optužbi od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre 21 godinu" , jer u njemu "službenik ministarke unutrašnjih poslova Katarine Kresal, viši kriminalistički inspektor Stojan Belšak, poziva predsednika SDS pod pretnjom privođenja kao osumnjičenog na saslušanje zbog sumnje da je počinio krivično delo izdaje tajnih podataka".

Ogorčena ovim postupkom Janšina partija SDS, pored ostalog, navodi da, dok se "u Jami zla otkriva na stotine leševa, a tranzicijski tajkuni preko poštanskih sandučića kradu preduzeća, policija, umesto ubica i lopova, proganja političku konkurenciju predsednice Liberalnodemokratske stranke Katarine Kresal".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janez Janša pozvan na saslušanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2009

LJUBLJANA - Predsednik najveće opozicione Slovenske demokratske stranke (SDS) i bivši premijer Janez Janša pozvan je na saslušanje u policiju zbog sumnje da je izvršio krivično delo izdaje tajnih podataka...U kopiji poziva objavljenoj na veb sajtu SDS, stoji da je Janša pozvan da se 2. jula u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.