Janša otkazao susret sa Putinom

Izvor: B92, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša otkazao susret sa Putinom

Zauzet

Ljubljana -- Slovenački premijer Janez Janša "zbog radnih obaveza" otkazao susret sa ruskim predsednikom Putinom.

Centralna vest svih slovenačkih medija je diplomatski gaf do koga je došlo, kada je slovenački premijer Janez Janša prošle nedelje na otkazao susret na privrednom forumu u Sankt Peterburgu, a time i susret sa predsednikom Ruske federacije, Vladimirom Putinom.

Slovenački premijer je na brojna novinarska pitanja o otkazivanju susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorio da zbog intenzivne međunarodne aktivnosti Slovenije treba praviti prioritete, kao i da dan ima samo 24 sata, zbog čega se treba odlučiti šta je manje, a šta više važno.

Janša je dodao i da je Slovenija sada koncentrisana na sednicu Evropskog saveta, iduće sedmice, gde će se donositi važne odluke.

Slovenački mediji spekulišu i oko toga, da li će Rusija, istom merom, reagovati na ovaj diplomatski gaf.

Premijer, Janez Janša je, istovremeno otkazao i sastanak, koji je tokom privrednog foruma u Sankt Peterburgu, trebalo da ima sa prvim čovekom ruskog Lukoila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.