Janša: Političko sudjenje

Izvor: S media, 02.Jul.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša: Političko sudjenje

Bivši slovanački premijer Janez Janša izjavio je danas, posle saslušanja u policiji, da se protiv njega vodi politički a ne pravni proces.

"Tužan sam što se policija moje zemlje bavi tako apsurdnim slučajem zbog pritiska koji stiže od predsednika jedne političke partije, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova",izjavio je Janša i dodao da je to političko sudjenje.

Janša je novinarima kazao da je sada jasno da je osumnjičen za odavanje poverljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << informacija, jer je citirao reči pedsednice Liberalnih Demokrata (LDS) Katarine Kresal u vezi sa načinima za rešavanje pograničnog spora sa Hrvatskom, prenela je slovenačka agencija STA.

On je dodao da ovaj postupak ne svata kao pravni proces, već kao političko sudjenje i da zato nije ni poveo advokata sa sobom.

Janša, predsednik opozicione Demokratske partije, u martu je u emisiji na slovenačkoj televiziji citirao izjavu koju je Kresalova, navodno, dala 17. avgusta 2007. godine, tokom zatvorenog sastanka šefova parlamentarnih stranaka.

Na njegovu tvrdnju da je citat preuzet iz službenog zapisa sa sednice, LDS je odgovorila da u sali u kojoj je održana sednica nije bilo nikakvih uredjaja za snimanje.

Zapisi sa sednice su kasnije otkriveni u jednom kompjuteru u vladinom kabinetu,označeni kao tajna, ali ne i uskladišteni na odgovarajući način, navela je slovenačka novinska agencija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.